חדשות
שכחו מהאנטריקוט, הכירו את סטייק הפורטרהאוס של מסעדת "מיטשוס". אם אתם תופסים את עצמכם כקרניבורים חובבי בשר ועדיין לא הכרתם את נתח הפורטרהאוס המשובח – זה הזמן להכיר את הסטייק המשובח בעולם.
רוצים להרגיש באיטליה? המתכון המושלם לברזאולה תוצרת בית כמו במסעדות
המרכיבים
1 נתח סינטה גוש במשקל 5 – 4 ק"ג
4 כוסות זרעי כוסברה
4 כוסות מלח
4 כוסות סוכר
אופן ההכנה
מנקים את הנתח.
מתבלים את הנתח בזרעי כוסברה.
עוטפים את הנתח המתובל בבד.
מפזרים שכבה מכובדת של מלח וסוכר על גבי תבנית (תחילה את המלח ומעליו את הסוכר)
שמים מעל השכבות את הבשר ומוסיפים סוכר ומעליו מלח.
שמים את התבנית בקירור למשך 3 שבועות בטמפרטורה של 4 – 0 מעלות.
מוציאים את הנתח מקירור.
פורסים אותו לרצועות דקיקות במיוחד.
הגשה: מגישים על ברוסקטה טריה עם מעט שמן זית וצלפים, לצד כוס בירה טובה.
אם מנת הצלעות הזו עשתה לכם חשק, הנה כמה דרכים לאכול מנת ספייריבס טלה כשרה וטעימה גם בבית
ספייריבס טלה בתנור
המרכיבים ל – 6 – 3 מנות:
1,800 – 2,700 גרם ספייריבס טלה
3/4 כוס שמן זית
¼1 חומץ בלסמי (מחולק)
1/2 כפית מלח
3 כפות שום קצוץ ומעוך
רוזמרין
1/44 כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבבים את שמן הזית ו – 3/4 כוס חומץ בלסמי.
מוסיפים לתערובת את השום והרוזמרין.
מפזרים את המלח על גבי הספייריבס ומעסים היטב.
שמים את הספייריבס בשקית שניתנת לאטימה ולפתיחה מחודשת ומוסיפים פנימה את המרינדה.
משרים את הספייריבס במרינדה במשך לפחות 6 שעות.
מחממים תנור ל – 120 מעלות.
מכניסים את הצלעות לתבנית ומוסיפים דבש ו – 1/2 כוס חומץ בלסמי למרינדה שנותרה בשקית, עדיין לא מכסים את הספייריבס במרינדה.
מחממים בתנור במשך שעתיים וחצי, כאשר הופכים אותם על צידם כעבור כשעה ורבע. אין צורך לכסות אותם.
מורחים את הנתח במרידנה שנותרה בשקית בתוספת הדבש וחוץ הבלסמי ומכניסים לתנור ל – 30 דקות נוספות.
ממתינים 5 דקות לאחר ההוצאה מהתנור ומגישים חם.